lasik opereren in het buitenland: oogoperaties

Het is geen recente trend. Ieder jaar doen tal van Belgen en Nederlanders het: een laserbehandeling (Lasik) laten uitvoeren in het buitenland.

Voor een dergelijke operatie betaalt u bij ons gemiddeld tussen de 1000 a 1200 EUR. Per oog welliswaar. Verschillende reisbureaus komen met deze formule op de proppen. Probeer maar even in Google. U vindt er Medical Travel Service terug. Dit bureau biedt een alternatief voor de lange wachttijden en de vaak te dure kostprijs in Nederland en België: een compleet medisch arrangement naar het buitenland, begeleiding en behandeling inbegrepen. Turkije is er een van de populairste bestemmingen waar privé klinieken omwille van de groeiende welvaart en toenemende vraag naar kwalitatieve zorgverlening als paddestoelen uit de grond schieten.

Ook het Nederlands bureau Humanfirst biedt citytrips aan naar Istanbul om er zowel een vakantie als een laserbehandeling te boeken voor een 1700-tal euro. Vaak kan je er ook meer dan louter het laseren van je ogen: een grondig tandonderzoek en of een haartransplantatie behoren zeker ook tot de mogelijkheden.

Als je het mij vraagt zit deze 'trend' met de toenemende globalisering nog lang niet op z'n hoogtepunt. In tijden van economische crisis zoeken mensen nu eenmaal de goedkoopste oplossing. Als je je oogen kan laseren door kwalitatieve dokters én bovendien kan genieten van een vakantie onder de Turkse zon... waarom niet?

0 reacties: