Lasik en krasjes: risico's, complicaties en neveneffecten

Overweegt u om uw oogjes te laten krassen? U bent van plan een LASIK-behandeling te ondergaan? Dan zit u wellicht in met de mogelijke risico's en complicaties die bij deze chirurgische ingrepen kunnen plaatsvinden. Ik deed een onderzoek naar de mogelijke gevolgen en neveneffecten. Het resultaat vindt u in deze post.

Als u een LASIK-behandeling overweegt en u bent bang dat er iets zou misgaan, dan kan u wellicht rust vinden in het feit dat zicht-bedreigende complicaties van ooglasercorrectie heel zeldzaam zijn. Bovendien kunnen veel LASIK complicaties worden opgelost met een extra operatie of een medische behandeling. Het kiezen van de juiste oogchirurg is waarschijnlijk de belangrijkste stap die je kunt nemen om eventuele risico's die gepaard gaan met LASIK zo veel mogelijk te laten afnemen. Een ervaren, gerenommeerde chirurg zal ervoor zorgen dat u goed gescreend bent en u op voorhand laten weten of u al dan niet een goede kandidaat bent voor LASIK oogchirurgie. U kunt kiezen voor een LASIK chirurg door het nemen van bepaalde stappen zoals het controleren van zijn referenties.

Terwijl het overgrote deel van LASIK resultaten gunstig zijn dient u er toch rekening mee te houden dat - zoals bij elke operatie - de risico's van complicaties nog steeds bestaan. Minder dan 1 % van de patiënten behoudt nog steeds ernstige en aanhoudende visuele problemen ook na de LASIK operatie. Zelf al was de operatie een succes en is het zicht hersteld hebben sommige mensen nog steeds hinderlijke bijwerkingen. Bijvoorbeeld, al is het zeldzaam, bestaat de mogelijkheid dat je na krasjes beter kan zien maar u hebt nog steeds symptomen zoals dubbel zien en droge ogen, of moeilijkheden bij nachtzicht vanwege de schittering of halo's rond lichten.

U dient voorafgaand aan een laserbehandeling namelijk een toestemmingsformulier te ondertekenen waarin u aangeeft te begrijpen dat zelfs in de beste omstandigheden een kleine kans bestaat dat er iets ongewenst kan optreden. Gelukkig kunnen de meeste gevallen van complicaties worden rechtgezet met extra operatie of met een medische behandeling, zoals in het geval van droge ogen.

Het is zeer belangrijk dat u gedurende het voorafgaand onderzoek de chirurg en onderzoeker met juiste informatie bezadelt, inzake medicijngebruik en dergelijke. Uw oogchirurg moet uw toestand goed weten te beoordelen en alsmede ook uw geschiktheid voor ooglasercorrectie en het risico op complicaties.

0 reacties: